Header Ads

Header ADS

Κίνηση Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira:ΜΕ ΜΑΤ ΓΚΛΟΜΠΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με μεγάλη συμμετοχή, παλμό και δυναμισμό -παρά τα τερτίπια του καιρού- ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την ενέργεια, που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στο Σύνταγμα. Η πολυχρωμία και το εύρος των συλλογικοτήτων, που δήλωσαν την υποστήριξή τους, χαρακτήρισε και τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Μελανό σημείο αποτέλεσε η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ -με βίαιη απώθηση, χρήση γκλομπς και περιορισμένη χρήση χημικών σε βάρος των διαδηλωτών- στην κατάληξη της πορείας στο Σύνταγμα. Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι υπήρχε εντολή να μην ολοκληρωθεί η πορεία μπροστά στον μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, αλλά στην απέναντι πλευρά της πλατείας, στα σκαλάκια. Στην πραγματικότητα, ήταν μια καθαρή πράξη τραμπουκισμού, συνέχεια της (αποτυχημένης) προσπάθειας να περιοριστεί η πορεία, σε ορισμένες μόνο λωρίδες της διαδρομής στις οδούς Αθηνάς και Σταδίου.
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές δε μας ξενίζουν, καθώς τείνει να γίνει μόνιμη η εικόνα των αστυνομικών που στέκονται αρωγοί και φύλακες των εργολάβων, όταν αυτοί επιχειρούν τη λεηλασία των βουνών και των νησιων, για την εγκατάσταση των θηριωδών εγκαταστάσεων αιολικών. Μόνο που δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με αυτές τις συμπεριφορές.
Η κινητοποίηση είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά στις ποικίλες δράσεις και αντιστάσεις που αναπτύσσονται από τα τοπικά κινήματα, με ιδιαίτερη έμφαση το πολύ "θερμό" καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.