Header Ads

Header ADS

ΧΩΡΑ 11/06:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Από 9 έως 13 Ιουνίου 2021 βρέθηκε στα Κύθηρα η Επιστημονική Ομάδα του έργου ¨ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ¨με την κινητοποίηση και συνεργασία του πληθυσμού,πιλοτικά σε 3 οικισμούς με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Η Επιστημονική Ομάδα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου,πραγματοποίησε σειρά ενημερώσεων που αφορούσαν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και περιελάμβαναν τα νέα ερευνητικά δεδομένα,ιδικά για τα Κύθηρα,που προέκυψαν από το ανωτέρω έργο.

Σημειώνουμε ότι το έργο αυτό εντάσσεται,στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ¨ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...¨που υλοποιείται στο Νησί από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  τα τελευταία 3 1/2 χρόνια,με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η εταιρία από χορηγούς από την Αθήνα και από την Κυθηραική Κοινωνία.

Στο έργο αυτό στενός επιστημονικός συνεργάτης,της Εταιρίας Προστασίας της Φύσης,υπήρξε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨.

Το τετραήμερο ενημερωτικό πρόγραμμα περιελάμβανε ενημερώσεις σε διάφορες κατηγορίες φορέων (όπως δήμο,Εγχώριο Περιουσία,Πυροσβεστική,Αστυνομία,Λιμενικό,Δασονομείο)εκπαιδευτικές δράσεις,στα σχολεία όλων των βαθμίδων,και ενημερώσεις και συζητήσεις με τους εθελοντές που ενεπλάκησαν στην ερευνητική διαδικασία της καταγραφής 600 κτισμάτων σε τρεις ευάλωτους οικισμούς μαζί με άλλους πολίτες που υποστήριξαν αυτή την δράση,καθώς και με επαγγελματίες των ευάλωτων οικισμών.

Την Παρασκευή το βράδυ 11 Ιουνίου ο Σταθμός μας βρέθηκε στην Χώρα στο MERCATO όπου παρακολούθησε την άκρως ενημερωτική εκπαιδευτική συζήτηση στα θέματα των δασικών πυρκαγιών,μαζί με στελέχη των επιχειρησιακών φορέων και αρχών.

Η παρουσίαση έγινε από τον κύριο Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλο Δασολόγο με ειδίκευση στις δασικές πυρκαγιές,Ερευνητή στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων

Και από τον κύριο Δρ Μιλτιάδη Αθανασίου Περιβαλοντολλόγο ειδικό στις δασικές πυρκαγιές,Διδάκτορας του Εθνικού&Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μ.Sc.στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών  

Περισσότερα θα δείτε στο video που θα ακολουθήσει.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ















Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.