Header Ads

Header ADS

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά για τις καταστροφικές εργασίες στον ιστορικό χώρο του cine «Χάι Λάιφ» του Πειραιά



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά καλεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά να σταματήσουν τις καταστροφικές εργασίες στο χώρο του ιστορικού κινηματογράφου-θεάτρου «Χάι Λάιφ» στον Πειραιά.

Η αξία του αρχιτεκτονικού μνημείου είναι μεγάλη, αφού το κτίριο κατασκευάστηκε το 1917 κι αποτελεί ισχυρό τοπόσημο της ιστορίας της πόλης. Μάλιστα, η ιστορική αίθουσα του θεάτρου είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέα από το 1986.
Δυστυχώς, ο υφυπουργός ΥΠΕΝ Δημήτρης Οικονόμου στις 15-10-2020 αποχαρακτήρισε το χώρο, ώστε να διευκολυνθεί η μετατροπή του σε εμπορικό κατάστημα. Αποτέλεσμα αυτής της επαίσχυντης πράξης ήταν να καταστραφεί η σκηνή, η αίθουσα και τα θεωρεία.
Είναι ένα γεγονός απαράδεκτο και βαθύτατα προσβλητικό για την ιστορική και πολιτιστική μνήμη του Πειραιά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει άμεσα την εν λόγω απόφαση.
Είναι αναγκαίο αυτός ο εμβληματικός χώρος της πόλης να διασωθεί και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την εξωφρενική και εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
19/05/2021 Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά για τις καταστροφικές εργασίες στον ιστορικό χώρο του cine «Χάι Λάιφ» του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.