Header Ads

Header ADS

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά συμμετέχει στον αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά συμμετέχει στον αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι διαδήλωσαν σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μάη για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη. Η μαζικότατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα μαζί με τις Οργανώσεις Μελών πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε όλες τις περιοχές του ευρύτερου Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και Νήσων) για το αντεργατικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..
Η Νέα Δημοκρατία κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της στα μεγάλά επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να συρρικνώσουν τους μισθούς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να θεωρηθούν ως αυτονόητες οι απλήρωτες υπερωρίες και η εργοδοτική αυθαιρεσία, ένα μέλλον εφιαλτικό για τον κόσμο της εργασίας και κυρίως για τη νέα γενιά. Είναι φανερό πια πως η φτωχοποίηση της κοινωνίας προς όφελος των ολίγων αποτελεί συνειδητή επιλογή της.
Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Πειραιά έχουν πληγεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τα νέα μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί, επιδιώκει να εξοντώσει και να φτωχοποιήσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα.
Οι πολίτες σήμερα έστειλαν ένα μήνυμα αντίστασης, ώστε να αποτραπεί ο εργασιακός μεσαίωνας και να μην γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω.
Ο αγώνας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και εργασιακά δικαιώματα συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.