Header Ads

Header ADS

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα παρακάτω κέντρα εκπομπής, θα χρειαστεί στις 14 Μαΐου 2021 να επανασυντονίσουν το δέκτη τους

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα παρακάτω κέντρα εκπομπής, θα χρειαστεί στις 14 Μαΐου 2021 να επανασυντονίσουν το δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσουν όλα τα κανάλια και θα βλέπουν μαύρο στις οθόνες τους.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΑΝΑΒΡΥΤΗ
ΑΣΕΑ
ΔΟΛΙΑΝΑ
ΚΥΘΗΡΑ
ΛΕΒΙΔΙ
ΡΕΙΧΕΑ
Γιατί γίνεται πάλι μετάβαση; Ποιος το αποφάσισε;
Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ζώνη φάσματος των 700 MHz που σήμερα χρησιμοποιείται από την ψηφιακή τηλεόραση θα διατεθεί για την ανάπτυξη του δικτύου 5G από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, η νέα μετάβαση γίνεται ουσιαστικά για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των τηλεοπτικών δικτύων στο φάσμα που παραμένει για την ψηφιακή τηλεόραση.
Θα μπορώ να δω τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition);
Με την πραγματοποίηση του απαραίτητου επανασυντονισμού του δέκτη στον οποίο θα προβούν οι τηλεθεατές οι οποίοι λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής ΑΣΕΑ, ΔΟΛΙΑΝΑ και ΛΕΒΙΔΙ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14/5/2021 , θα εμφανιστούν αυτόματα και τα κανάλια σε Υψηλή Ευκρίνεια (High Definition) εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία HD. Βάσει των προβλέψεων του Χάρτη Συχνοτήτων, η ενεργοποίηση του σήματος HD στα υπόλοιπα 3 κέντρα εκπομπής θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.