Header Ads

Header ADS

Self tests: Ώρα την ώρα αυξάνονται τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα– Πάνω από 200 στην πλατφόρμα


 Ώρα την ώρα αυξάνονται οι θετικοί στον κορονοϊό εκπαιδευτικοί και μαθητές που δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test που διενήργησαν σήμερα Κυριακή στην πλατφόρμα self testing.gov.gr.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό και με πληροφορίες που δείχνουν τη “ροή” των αποτελεσμάτων, πάνω από 200 έχουν προκύψει θετικοί από τη διαδικασία του τεστ που διενεργείται ατομικά.

Ως γνωστόν τα  Λύκεια όλης της χώρας, επαναλειτουργούν από αύριο 12/4, ενώ διαθέσιμη είναι από σήμερα Κυριακή, η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των αυτοδιαγνωστικών τεστ στην πλατφόρμ μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ -θετικό ή αρνητικό- και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για “επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια”, αναφορικά με την πραγματοποίηση των self test δύο φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, η ΟΛΜΕ αντιτείνει ότι «το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test και πως «για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.