Header Ads

Header ADS

"ΠΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" Ζήστε το όνειρο ... Μαρία Καμπούροβα - Λυκάκη

Τοποθέτηση εξαρτήσεων και ενημέρωση

 Ένα από τα επτά (7) αεραθλήματα που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πιο τολμηροί και τολμηρές από το πολυπληθές κοινό που συμμετείχε στο ALEXANDER ONASSIS AIR SHOW 21, ήταν η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, στο θεϊκό παλάτι της Ουράνιας Αφροδίτης, τον ουρανό του Τσιρίγου.

Πολλοί είναι σίγουρο θα ήθελαν να βιώσουν αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά είτε δεν πρόλαβαν, δυστυχώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος και λίστα αναμονής ατελείωτη, είτε και να υπήρχε χρόνος δεν θα κατάφερναν να ξεπεράσουν τον φόβο τους, για να βρεθούν στο κενό.

Για όλους λοιπόν, είτε αυτό θα αποτελέσει μία αναβίωση της «πτήσης ελευθερίας», είτε το «ανέφικτο ταξίδι», παραθέτω το χρονικό μιας ελεύθερης πτώσης καρέ – καρέ, tandem (ο ένας πίσω από τον άλλο), ελεύθερης πτώσης εθισμού, με την φροντίδα και την υπευθυνότητα του εμπειρότατου  εκπαιδευτή Σπύρου Καλαντζή, ο οποίος προσγείωσε με απόλυτη ασφάλεια, όλους όσους συμμετείχαν στα άλματα, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο ζηλιάρης, ταμίας των ανέμων Αίολος, που επισκέφθηκε απρόσκλητος τα Κύθηρα.

Αφού λοιπόν εξασφάλισα την συγκατάθεση, της θρυλικής Μαρίας Καμπούροβα – Λυκάκη, που είναι πια γνωστή σε όλο το νησί για τα εξαιρετικά δύο άλματά της με την γαλανόλευκη, υπεύθυνη ελεύθερης πτώσης και αντιπρόεδρος της ΕΛ Α Ο (Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας), σας κοινοποιώ τις αναμνηστικές φωτογραφίες του αγαπημένου μου ανιψιού Γιάννη Πολύζου, δευτεροετούς φοιτητή μηχανολόγου μηχανικού Ε.Μ.Π., με τις λεζάντες τους, όπου είναι απαραίτητο.

Η «πτήση ελευθερίας», η προτροπή στο όνειρο από την Μαρία, στο videaki που ακολουθεί, αφιερώνεται στο αδάμαστο πνεύμα του ανθρώπου, ο οποίος από την εποχή των μυθικών Δαίδαλου και  Ίκαρου, θέλησε να μιμηθεί τα πουλιά και να πετάξει, κάτι που στην συνέχεια ξεκίνησε να υλοποιείται από τους αδελφούς Ράιτ και όλους όσους συνέβαλαν στην σύλληψη, θεμελίωση και κατανόηση των αρχών της αεροδυναμικής. Σταδιακά κατασκεύασαν τις πρώτες ιπτάμενες κατασκευές, από ξύλο και πανί, για να τις εξελίξουν στα ιπτάμενα «σιδερένια πουλιά», που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, ακόμα και με ταχύτητες που ξεπέρασαν το ασύλληπτο όριο της ταχύτητας μετάδοσης του ήχου.

 Μ.Φ.Χ. & εκτίμηση

 

 

         Stavros IPaizanos

                Airport Manager


  Ενημέρωση – εμψύχωση από την Μαρία


 Στον αέρα για τα 9.000 πόδια (ft)




    Αντικρίζοντας το κενό. Το δεξί πόδι έχει παρασυρθεί από την πίεση του αέρα, προς το τέλος της ατράκτου.




«Άνοιγμα» του «πιλότου επιβράδυνσης» (μικρό αλεξίπτωτο για την επιβράδυνση της μεγάλης μάζας των δύο, προκειμένου να μην υπάρξει τράνταγμα με το «άνοιγμα» του κανονικού αλεξίπτωτου)



«Πτήση ελευθερίας» (σαν τα πουλιά)




Το όργανο στο αριστερό χέρι δείχνει 4.000 ft


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.